![]() GÜNDEN GÜNE BELEDİYE RANT KAPISINA DÖNÜŞÜYOR!
KIZINI, KARDEŞİNİ, HISMINI İŞE SOKAN MECLİS ÜYELERİ, MAAŞLI İLÇE YÖNETİCİLERİ NE ARARSAN VAR.
30 Mayıs 2022 Pazartesi 15:40
KIZINI, KARDEŞİNİ, HISMINI İŞE SOKAN MECLİS ÜYELERİ, MAAŞLI İLÇE YÖNETİCİLERİ NE ARARSAN VAR
Yerel ve genel seçim öncelerinde genel başkanından il, ilçe ve belde başkanlarına kadar meydanlarda liyakat üzerine birçok vaatte bulunan CHP’nin, Uzunköprü’de yaptıkları ile söyledikleri seçmende kafa karışıklığına yol açtı.
Liyakat üzerine partisi tarafından yapılan tüm söylemleri bir yalana dönüştüren Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, kendi yakınlarını belediyeye doldurmasının yanında belediye meclis üyeleri ve ilçe yöneticilerine yönelik torpilli birçok işçi alımlara imza attı. Mülakat adı altında adam kayırmak üzerine kurulan sistemle Uzunköprülü birçok evladımızın iş bulabilme umudu belediye koridorlarında son bulurken, onların yerine ise belediye başkanı ve meclis üyelerinin kızları, kardeşleri, kuzenleri, yakınları dolduruldu. Bu kaymaklı işe alımlardan CHP ilçe yöneticileri de yakınlarına için payına düşeni alırken, kendini belediye kapısından içeri atmayı başaran yöneticiler ise ilçe siyasete “belediyeden maaşlı ilçe yöneticiliği” kavramını soktular.
MEVCLİS ÜYELERİNDE BAŞKAN YARDIMCILIĞI GERİLİMİ Uzunköprülüler son günlerde gündemde olan başkan yardımcısı kim olacak sorusunun cevabını merakla beklemelerine rağmen meclis üyelerinde ise gerginlik son raddeye ulaştı. Başkan yardımcılığını atama kararını meclis üyelerine bildirmek için bir toplantı tertip eden belediye başkanının iki meclis üyesi Ali Bülent Ulusoy ve Ertan Erbil İşeri’nin adaylıklarını açıklaması üzerine toplantıda gerilim yükseldi.
SENİN KIZINI İŞE ALDIK! Belediye başkanının meclis üyesi Ertan Erbil İşeri’ye “daha geçenlerde senin kızını işe aldık. Daha fazlasını bekleme” demesi üzerine toplantıda bulunan bir meclis üyesinin diğer başkan yardımcısı adayı meclis üyesi Ali Bülent Ulusoy’un yakın akrabasının da işe alındığını hatırlatması tartışma ortamını yarattı. Belediye başkanın Ulusoy isminin örgütün kararı olduğunu söylemesi üzerine toplantıya katılanlar arasında homurdanmalar başladı ve toplantıda yer alan meclis üyelerinin 3’ü böyle bir atamanın gereğinin olmadığını belirtti.
Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk icraatı belediye’de çalışan 13 işçiyi “ben parasını ödeyemeyeceğim işçiyi çalıştırmam zaten işçi fazlalığı var” diyerek işine son vermiş daha sonra işçiler açtıkları davaları kazanarak yüklü miktarda paraları belediye bütçesinden almışlardı. Uzunköprü Belediye Başkanı bu dönemde “Mahkeme öncesi gerekirse işçilerin tazminatını cebimden öderim diyerek gövde gösterisinde bulunmuştu. Bir toplantıda gazetecilerin kendine yönelttiği soruya kaçamak cevap vererek konuyla ilgili olmayan yanıtlar vererek soruyu geçiştiren başkan bugüne kadar bu ödeme hakkında hiç açıklamada bulunmadı.
Son dönemde belediyeye alınan ısmarla işçiler seçim döneminde belediye başkanının kişilere diyet borcu olarak yorumlansa da alınan işçiler özellikle Belediye Meclisi üyelerin akrabası, yakını veya kızı olduğu gibi yine Uzunköprü Cumhuriyet Halk Partisi yönetim kurulu üyelerinin birçoğu işe alındı. Bir belediye meclisi üyesinin akrabasının işe alınması ile başlayan süreç belediye meclis üyesinin başkan yardımcılığı hayali ile son bulacak gibi gözükmüyor.
İSİM İSİM AÇIKLA! CHP’li belediye meclisi üyelerinin birçoğunun akrabasını işe alan CHP’li başkan, 2021 yılında bir pandemi nedeniyle birçok etkinliğin yapılmadığı dönemde temsil ve ağırlama gideri olarak bütçede gösterdiği 2,5 milyonun nereye harcandığının açıklamasını yapmadığı gibi Şubat ayı belediye meclis toplantısında batık ergene şirketine belediyenin kasasından 4,9 milyon TL. aktarmış ve belediye Mayıs ayı meclis toplantısında ise projesi belli olmayan 9,5 milyon krediyi 6 red oyuna karşılık 5 CHP’li üyenin evet oyu kullanması ve kendisinin kullandığı oyun 2 oy sayılması nedeniyle yarım yamalak meclisten çıkan kararla kredi onayı almıştı.
Kamuoyu, bugüne kadar CHP Belediye Meclis üyesi olan kimlerin akrabaları, kızları ve yakınları ile CHP si yöneticileri kimler Belediye de işe alındı isim isim açıklamasını bekliyor. Belediye başkanının örgütün istediğini dillendirdiği belediye meclis üyesini başkan yardımcısı olarak atayacak mı hep beraber göreceğiz.
YORUMLAR
YENİ YORUM YAZ
DİĞER HABERLER
![]() Kılıç: Çiftçiler Dikkat! 30 Haziran'da sona erecek
Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Yıldız Kılıç, 2022 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Başvuruları’nın 30 Haziran 2022
![]() Okulumuz "EĞİTİMDEN ÜRETİME TARIM" Çalıştayında
Uzunköprü Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2022-2023 Eğitim
![]() Ekonomik kriz esnafı vurdu!
Artan giderler ve maliyetler nedeni ile dükkanını çevirmekte zorlanan esnaf, ya dükkanını kapattı yada iflas etti.
![]() "Alkolü de şeker pancarından üreteceğiz"
CHP’li vekil ziyaret için gittiği Konya’nın Ereğli ilçesinde konuştu: Alkolü de şeker pancarından üreteceğiz dedi.
![]() ELLERE CEZA, BABASINA VEFA
“BELEDİYEMİZ İMAR YÖNETMELİĞİNİ DE YANDAŞLARINA GÖRE UYDURMAYA BAŞLADI”
|
ÇOK OKUNANLAR
GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ
|