Perşembe günleri Uzunköprü ilçesinde kurulan Perşembe halk pazarı sıcak hava nedeniyle bomboş kaldı. Kovid-19 salgın sürecinde bile
Perşembe günleri Uzunköprü ilçesinde kurulan Perşembe halk pazarı sıcak hava nedeniyle bomboş kaldı. Kovid-19 salgın sürecinde bile daha kalabalık olan halk pazarı tarihinin en sakin günlerini yaşadı.
2021 yılının en sıcak gününün yaşandığı Uzunköprü’de hissedilen sıcak 38 derecenin üstüne çıktı. Kovid-19 salgın sürecinde bile daha fazla vatandaşın alışveriş yaptığı perşembe pazarı tarihinin en sakin günlerini yaşadı.
Vatandaşlar, bunaltıcı bir havanın olduğunu belirterek, "Evde çok bunaldık, dışarı çıktık ama dışarısı daha da sıcak. Soğuk suyla, dondurmayla serinlemeye çalışıyoruz." dedi.
Termometrenin 38-39 dereceyi geçtiği Uzunköprü de de özellikle öğleden sonra sokak ve caddelerdeki yoğunluğun azaldığı gözlendi.
Aşırı sıcak hava nedeniyle sağlık uzmanları kronik rahatsızlığı olan vatandaşları uyardılar. Uzmanlar, Kalp ve damar hastalığı bulunanların aşırı sıcakta sıvı tüketimini artırmalarını, beyaz renkli kıyafetler giymelerini istiyoruz. Yapılan çalışmalarda sıcak havanın özellikle kalp krizini ve ritim bozukluğunu tetiklediği biliniyor. Nabız hızlanıp kalp krizini tetikliyor. Tansiyon düşüklüğü, ani bayılmalar ve travmalara maruz bırakabiliyor. Tuz kaybıyla beraber ölümcül ritim bozukluklarına neden olabildiği için kronik hastaların gerekli olmadığı sürece dışarı çıkmamalarını istediler.