![]() AKSAL: Söz verdiğimiz gibi
Hızlı Tren Rüyası 25 Eylül Çarşamba günü temel atma töreni ile gerçekleşiyor.
19 Eylül 2019 Perşembe 15:06
Edirne Ak Parti Milletvekili Fatma Aksal: -“Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı sadece bir demiryolu projesi değil. Kıtaları, kültürleri, medeniyetleri kavuşturan büyük bir proje”
- “Yurtiçindeki ulaşım sorunu çözülmüş, artık dünya standartlarının üzerinde yollar, havalimanları ve demiryolları inşasına başlanmıştır. Yurtdışı bağlantı yolları, uluslararası havalimanlarıyla da vatandaşlarımızın dünyaya daha kolay açılması, yabancıların da ülkemize daha rahat ve konforlu gelmeleri sağlanmıştır”
AK Parti Edirne Milletvekili ve MKYK Üyesi Fatma Aksal, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi’nin hızla devam ettiğini ve Çerkezköy-Kapıkule Kesimi inşasına 25 Eylül’deki temel atma töreniyle başlanacağını bildirdi.
Aksal, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi’nin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Avrupa Birliği-Türkiye Mali İşbirliği çerçevesinde IPA II Döneminde gerçekleştireceği en büyük altyapı projesi olduğuna dikkati çekerek, Projeye tahsis edilen IPA fonunun Türkiye’ye IPA II Döneminde tahsis edilen toplam fonun yaklaşık yüzde 8’ini, ulaştırma sektörüne tahsis edilen fonun ise yaklaşık yüzde 74’ünü oluşturduğunu söyledi.
Türkiye’nin AB’ye bağlanmasını sembolize eden Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi’nin, Türkiye ve AB için stratejik öneme sahip olduğuna vurgu yapan Aksal, yapımı hızla devam eden demiryolunun AB-Türkiye-Asya demiryolu bağlantısını sağlaması bakımından da ayrıca önemli olduğunun altını çizdi.
Aksal, “Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı sadece bir demiryolu projesi değil. Kıtaları, kültürleri, medeniyetleri kavuşturan büyük bir proje. Demiryolunun ülkemizin, bölgenin ekonomisine katkı sağlamasının yanı sıra insanımızın gelişmesine de katkı sağlayacağına inanıyorum. Böylesine büyük ve önemli bir projeyi hayata geçirmenin AK Parti’ye nasip olmasının haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.
AK Parti’nin iktidara gelmesinin ardından “yol medeniyettir” anlayışıyla harekete geçtiğini, öncelikle vatandaşlar arasındaki mesafelerin kısaltılması için yurtiçinde duble yollar, hızlı tren hatları ve havalimanları yapımına başlandığını ifade eden Aksal, diye konuştu.
Ulaştırma alanındaki yatırımların Türkiye ekonomisine de büyük katkıları olduğuna vurgu yapan Aksal, ekonomi geliştikçe daha kaliteli eser ve hizmetlerin de vatandaşlarla buluşturulduğunu kaydetti.
Proje hakkında bilgi veren Aksal, Proje’nin Halkalı-Ispartakule, Ispartakule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Kapıkule olmak üzere 3 kısımdan oluştuğunu, Proje’nin 155 kilometrelik Çerkezköy- Kapıkule kesiminin inşasının Avrupa Birliği ve ülkemizin ortak finansmanı ile gerçekleştirileceğini ve toplam 275 milyon Avro AB fonu kullanılacağını, 76 kilometrelik diğer kısımlarının da eş zamanlı olarak TCDD Genel Müdürlüğü tarafından milli bütçe imkanları ile inşa edileceğini anlattı.
İnşa edilecek demiryolu hattının aynı zamanda yolcu ve yük taşıma amaçlı bir hızlı tren hattı olacağına işaret eden Aksal, Çerkezköy-Kapıkule kesimi inşasının temel atma töreninin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Avrupa Birliği’nin Hareketlilik ve Ulaştırmadan Sorumlu Komiseri Violeta Bulc’un katılımlarıyla 25 Eylül 2019 tarihinde saat 11:45’te Tarihi Karaağaç Tren İstasyonunda gerçekleştirileceği bilgisini paylaştı.
YORUMLAR
YENİ YORUM YAZ
DİĞER HABERLER
![]() ERKİN; “Çakmak Barajının gecikme maliyeti artıyor"
Edirne DSİ Emekli Bölge Müdürü Yardımcısı Yüksek Mühendis Hüseyin Erkin, Bu yıl bölgemizde kuraklık riskinin
![]() Okullar yarın ders başı yapacak
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Uzunköprü’de de Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler,
![]() KILIÇ: ‘Kutlanacak bir bayram gününe dönüşsün’
Uzunköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız Kılıç, 14 Mayıs Perşembe günü (bugün) olan Dünya Çiftçiler Gününü
![]() Salarlı Lavanta kokulu köy olacak
Uzunköprü’ye bağlı Salarlı köyünde 289 dönüm arazinin 100 dönümüne geçtiğimiz gün Lavanta ekimi gerçekleştirildi.
![]() Edirne Valiliğinden Basın açıklaması
“İçişleri Bakanlığımızın 81 il Valiliğine Göndermiş Olduğu “Koronavirüs Tebdirleri Kapsamında Şehirlerarası Otobüs
|
ÇOK OKUNANLAR
GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ
|